Klippefaconer

Jagtklip.

Pris hest: kr. 350,-

Pris pony: kr. 300,-

Hals, bryst og mave.

Pris hest: kr. 300,-

Pris pony: kr. 250,-

Underside af hals og bryst.

Pris hest: kr. 250,-               

Pris pony: kr. 200,-

Pony med cushing syndrom har stor glæde af at blive klippet.

Klipning generelt:

Hvorfor klipper man sin hest?

Der er flere gode grunde til at klippe sin hest. Det kan give både bedre velbefindende for hesten og mindre risiko for sygdom.


Heste sætter fra naturens side ekstra pels om vinteren for at kunne holde sig varme. Denne vinterpels er et levn fra dengang alle hestene levede ude på stepperne og selv skulle klare sig gennem vinterperioden, og er stadig fornuftig for heste der opholder sig meget ude om vinteren og ikke bliver trænet jævnligt. 


Nu er der dog mange heste der bliver anvendt til både hobbyridning og hårdere træning hele året rundt. For disse heste giver vinterpelsen ofte for meget varme ved træning, og gør hesten både ubekvem og svedig, under og efter træning.


Ved at fjerne vinterpelsen helt eller deltvist, undgår man hesten kommer til at svede for meget op under træning. Efter endt træning står man ikke med en hest, der har en lang våd pels, som er lang tid om at tørre og øger risikoen for forkølelse og lign.

 

* Hjælper hesten til at transpirere under træning, hvilket øger hestens velbefindende.

* Undgår våd vinterpels efter træning, der kan give anledning til at hesten bliver forkølet m.v.


Det er natuligvis vigtig at man kompenserer for den manglende pels med dækkener, når hesten ikke træner og under opvarmning/afskridtning.